Οι Συνεργάτες μας


Κυρκοπούλου Ελένη : Ψυχολόγος MSc – Ειδική Παιδαγωγός

Η Κυρκοπούλου Ελένη αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Central Lancashire.

Έχει ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και έχει εκπαιδευτεί στην Αξιολόγηση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών και Δυσλεξίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο σύστημα Μαυροειδή.

Έχει πιστοποίηση στα σταθμισμένα εργαλεία Αθηνά Τεστ, Α’ Τεστ, στη γραφή Braille και σε Εναλλακτικά Συστήματα Επικοινωνίας για Άτομα με Διαταραχές στο Φάσμα (PECS και BACB).

Παναγιώτα Ηλιοπούλου: Εργοθεραπεύτρια

Η Ηλιοπούλου Παναγιώτα είναι απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας της σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι Αθήνας. Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει ατομικές και ομαδικές θεραπείες παιδιών με διαταραχές που εμποδίζουν την φυσιολογική ανάπτυξη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν την Δυσγραφία, τη Γραφοκινητική ανάπτυξη, την Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, το Άσπεργκερ κλπ. Έχει προσφέρει εθελοντική εργασία σε παιδιά και εφήβους με αναπτυξιακές και νευρολογικές διαταραχές. Έχει συμμετάσχει σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα ατόμων με αναπηρία. Τέλος, έχει εργαστεί ως καθηγήτρια Εργοθεραπείας στο Μητροπολιτικό κολλέγιο και ως επόπτης πρακτικής άσκησης στο Δ.ΙΕΚ Αμπελοκήπων.

Αλεξάνδρα Τσανακαλιώτη-Παντελάκη: Ψυχολόγος MSc

Η Τσανακαλιώτη – Παντελάκη Αλεξάνδρα αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε  μεταπτυχιακό δίπλωμα στην «Ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων» στο τμήμα της Ιατρικής σχολής Αθηνών.  Η μετεκπαίδευση της αφορά στις νευροαναπτυξιακές διαταραχές, στις διαταραχές άγχους και διάθεσης, καθώς και στις ανάγκες του συνόλου της οικογένειας στα πλαίσια της ψυχοεκπαίδευσης. Διαθέτει πιστοποίηση  στην ειδική αγωγή και κλινική εμπειρία στο κομμάτι της πρώιμης παρέμβασης. Έχει εργαστεί σε ποικίλα πλαίσια παροχής ψυχολογικών υπηρεσιών σε παιδιά, εφήβους και γονείς τα τελευταία 6 χρόνια. Επίσης, έχει διατελέσει ψυχολόγος στην εκπαίδευση, τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη δευτεροβάθμια. Είναι εκπαιδευμένη στη χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων (Wisc V, C.A.T, παιδικό ιχνογράφημα).

Αθηνά Μπανδέλη: Ειδική Παιδαγωγός – Παιδοψυχολόγος

Η Μπανδέλη Αθηνά είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής–Ψυχολογίας με κατεύθυνση Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στον χώρο της Ειδικής Αγωγής σε θεραπευτικά προγράμματα τα τελευταία 10 χρόνια. Έχει ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και στον επαγγελματικό προσανατολισμό ατόμων με αναπηρία. Φοίτησε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΑΠ «Ειδική Αγωγή και εκπαίδευση ατόμων με προβλήματα γραπτού και προφορικού λόγου». Έχει Πιστοποίηση στο σταθμισμένο εργαλείο αξιολόγησης ΛΟΓΟΜΕΤΡΟ και στη γραφή Braille από τον Φάρο Τυφλών και το ΚΕΑΤ. Έχει πιστοποιήσεις όπως εξειδίκευσης στην Παιδοψυχολογία, σε εναλλακτικά Συστήματα Επικοινωνίας και Εκπαιδευτικές Προσεγγίσεις για Άτομα με Διαταραχές στο Φάσμα (TRAIN- ASD) και Γιόγκα για παιδιά με αυτισμό και ειδικές ανάγκες.

Σολάκη Γεωργία : Λογοθεραπεύτρια

Απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας στο ΑΤΕΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο τμήμα ιατρικής, με κατεύθυνση τη γνωστική νευροαποκατάσταση. Αναλαμβάνει την αξιολόγηση, έγκαιρη διάγνωση και θεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, διαταραχές ομιλίας, (αρθρωτικές, φωνολογικές διαταραχές), διαταραχές φωνής, επικοινωνίας,  ροής (τραυλισμό), μαθησιακές δυσκολίες και διαταραχές διάσπασης προσοχής και υπερκινητικότητας. Αξιολόγηση διάγνωση και θεραπευτική παρέμβαση σε ενήλικες που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, κρανίο εγκεφαλική πάθηση, σύνδρομα, εκφυλιστικές διαταραχές (άνοια σκλήρυνση κατά πλάκας κτλ).

Δημήτρης Σιάτρας: Λογοθεραπευτής

Ο Σιάτρας Δημήτρης είναι απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Ιωαννίνων. Μετά τις βασικές του σπουδές, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση σε παιδιά με προβλήματα Προφορικού και Γραπτού λόγου». Είναι εγγεγραμένος στο Σύλλογο Λογοθεραπευτών «ΣΕΛΛΕ» αλλά και αποτέλεσε μέλος της ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος για τις Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές. Η επιμόρφωσή του περιλαμβάνει σεμινάρια σε αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, στο φάσμα του αυτισμού, στην ειδική γλωσσική διαταραχή και στη μυολειτουργική αποκατάσταση. Επίσης, είναι γνώστης των προγραμμάτων TEACCH, MAKATON και PECS. Η κλινική του εμπειρία περιλαμβάνει συνεδρίες με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, ΔΕΠ-Υ, διαταραχές αυτιστικού φάσματος, δυσπραξία, σύνδρομα, αναπτυξιακή γλωσσική διαταραχή, διγλωσσία και καθυστέρηση λόγου.