Ομάδες Προετοιμασίας για μέλλοντες γονείς


Ο δρόμος προς τη γονεϊκότητα περιλαμβάνει πολλές σκέψεις και προβληματισμούς σε σχέση με τις αλλαγές που πρόκειται να επέλθουν, ενώ συχνά εμφανίζονται εμπόδια που προκαλούν έντονες συναισθηματικές δυσκολίες στους μελλοντικούς γονείς.

Στο πλαίσιο της υποστήριξης των μελλοντικών- νέων γονέων το Κέντρο  διοργανώνει ομάδες συμβουλευτικής υποστήριξης ατόμων που πρόκειται να γίνουν σύντομα γονείς (ζευγάρια, μονογονείς, εγκυμονούσες γυναίκες, ανάδοχοι και θετοί γονείς).

Στόχος των συναντήσεων είναι η κοινωνική και συναισθηματική προετοιμασία των συμμετεχόντων για τις αλλαγές που πρόκειται να συμβούν και η συμβουλευτική υποστήριξη τους για την αποτελεσματική διαχείριση τους. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις και να λάβουν την κατάλληλη συμβουλευτική υποστήριξη από τον συντονιστή της ομάδας (εξειδικευμένος ψυχολόγος). Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουν τα διαχειρίζονται αποτελεσματικά το άγχος και το φόβο που μπορεί να εμφανιστεί μπροστά σε αυτή τη σημαντική αλλαγή της ζωής τους και έτσι μπορούν να απολαύσουν αυτή τη μοναδική διαδρομή.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται δια ζώσης ή διαδικτυακά σε μηνιαία βάση.

Επιστημονικά υπεύθυνος : Γεωργιάδης Σάββας (Παιδοψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής, σύμβουλος οικογένειας)

Συντονίστρια : Τζήμα Ευαγγελίνα (Ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος MSc)