ΠΑΙΔΙΑ – ΕΦΗΒΟΙ


Κίνητρο & Κίνηση

Παιδοψυχίατρος

Το κέντρο μας συνεργάζεται με Παιδοψυχίατρο πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΠΥ για τη συνταγογράφηση γνωματεύσεων, την κατάρτιση εισηγητικού φακέλου παροχών αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Κίνητρο & Κίνηση

Λογοθεραπεία

 Η Λογοθεραπεία ασχολείται με την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των εξελικτικών, νευρολογικών ή λειτουργικών διαταραχών του λόγου, της φωνής, της ομιλίας και της μάσησης-κατάποσης σε παιδιά και εφήβους.

Κίνητρο & Κίνηση

Εργοθεραπεία – Αισθητηριακή Ολοκλήρωση

Η Εργοθεραπεία ασχολείται με την αντιμετώπιση των δυσκολιών που αφορούν στις παραγωγικές δραστηριότητες.Εφαρμόζεται σε πολλές διαφορετικές παθολογικές καταστάσεις  κ.α

Κίνητρο & Κίνηση

Παιδοψυχολόγος

Το εξατομικευμένο ψυχοπαιδαγωγικό πρόγραμμα συνδυάζει τις βασικές αρχές της Ψυχολογίας για τη διαμόρφωση και την τροποποίηση της συμπεριφοράς με ενα παιδαγωγικό κομμάτι εκμάθησης δεξιοτήτων, κοινωνικοσυναισθηματικών αλλά και γνωστικών/αντιληπτικών.

Κίνητρο & Κίνηση

Μαθησιακές Δυσκολίες

Ο όρος «Μαθησιακές Δυσκολίες» περιγράφει ένα σύνολο διαταραχών που επηρεάζουν την ικανότητα ενός παιδιού να επικοινωνεί σωστά και να έχει καλή επίδοση στο σχολείο, παρόλο που έχει φυσιολογική νοημοσύνη.

Κίνητρο & Κίνηση

Σχολική Μελέτη

Η Σχολική Μελέτη είναι ένα πρότυπο τμήμα μελέτης που δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών Δημοτικού, στη μελέτη και προετοιμασία των μαθημάτων της επόμενης μέρας στο σχολείο.

Axion Kids

Διαγνωστικά Τεστ

Το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Παιδιού & Εφήβου AXION KIDS είναι πιστοποιημένο να χορηγεί μέσω ειδικά εκπαιδευμένου συνεργάτη ψυχολόγου, την 5η έκδοση της Κλίμακας Weschler (WISC-V) για την αξιολόγηση της νοημοσύνης παιδιών και εφήβων σχολικής ηλικίας (6 έως 16 ετών).

Κίνητρο & Κίνηση

Ειδική Διαπαιδαγώγηση

Πρόκειται για μια εξελικτική δυσκολία στη διαδικασία επεξεργασίας της γλώσσας, των μαθηματικών καθώς και της ανάγνωσης και της εκμάθησης της ορθογραφίας των λέξεων. Οι περισσότερες μελέτες έχουν καταλήξει πως πρόκειται για μια γενετική διαφορετικότητα στη δομή του εγκεφάλου.