Οι Υπηρεσίες Μας


Οι υπηρεσίες που διαθέτει το κέντρο μας τόσο σε παιδιά – έφηβους όσο και σε ενήλικες είναι :

ΠΑΙΔΙΑ-ΕΦΗΒΟΙ :

E

Διάγνωση- συνταγογράφηση θεραπειών

E

Αυτισμός, ΔΕΠΥ, τραυλισμός , συναισθηματικές δυσκολίες

E

Ψυχοθεραπεία και ψυχοεκπαίδευση παιδιού και εφήβου

E

Ομαδικά προγράμματα (ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων, ομάδες εφήβων 14-16 ετών)

ΕΝΗΛΙΚΕΣ :

E

Ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία

E

Συμβουλευτική γονέων-ζεύγους

E

Συμβουλευτική καριέρας

E

Θεραπεία κρίσεων πανικού

E

Ομαδικά προγράμματα (ομάδες για μέλλοντες γονείς, ομάδες υποστήριξης γονέων με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού)

Οι Συνεργάτες μας


Κυρκοπούλου Ελένη : Ψυχολόγος MSc – Ειδική Παιδαγωγός

Η Κυρκοπούλου Ελένη αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Central Lancashire.

Έχει ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και έχει εκπαιδευτεί στην Αξιολόγηση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών και Δυσλεξίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο σύστημα Μαυροειδή.

Έχει πιστοποίηση στα σταθμισμένα εργαλεία Αθηνά Τεστ, Α’ Τεστ, στη γραφή Braille και σε Εναλλακτικά Συστήματα Επικοινωνίας για Άτομα με Διαταραχές στο Φάσμα (PECS και BACB).

Παναγιώτα Ηλιοπούλου: Εργοθεραπεύτρια

Η Ηλιοπούλου Παναγιώτα είναι απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας της σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι Αθήνας. Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει ατομικές και ομαδικές θεραπείες παιδιών με διαταραχές που εμποδίζουν την φυσιολογική ανάπτυξη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν την Δυσγραφία, τη Γραφοκινητική ανάπτυξη, την Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, το Άσπεργκερ κλπ. Έχει προσφέρει εθελοντική εργασία σε παιδιά και εφήβους με αναπτυξιακές και νευρολογικές διαταραχές. Έχει συμμετάσχει σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα ατόμων με αναπηρία. Τέλος, έχει εργαστεί ως καθηγήτρια Εργοθεραπείας στο Μητροπολιτικό κολλέγιο και ως επόπτης πρακτικής άσκησης στο Δ.ΙΕΚ Αμπελοκήπων.

Αλεξάνδρα Τσανακαλιώτη-Παντελάκη: Ψυχολόγος MSc

Η Τσανακαλιώτη – Παντελάκη Αλεξάνδρα αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε  μεταπτυχιακό δίπλωμα στην «Ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων» στο τμήμα της Ιατρικής σχολής Αθηνών.  Η μετεκπαίδευση της αφορά στις νευροαναπτυξιακές διαταραχές, στις διαταραχές άγχους και διάθεσης, καθώς και στις ανάγκες του συνόλου της οικογένειας στα πλαίσια της ψυχοεκπαίδευσης. Διαθέτει πιστοποίηση  στην ειδική αγωγή και κλινική εμπειρία στο κομμάτι της πρώιμης παρέμβασης. Έχει εργαστεί σε ποικίλα πλαίσια παροχής ψυχολογικών υπηρεσιών σε παιδιά, εφήβους και γονείς τα τελευταία 6 χρόνια. Επίσης, έχει διατελέσει ψυχολόγος στην εκπαίδευση, τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη δευτεροβάθμια. Είναι εκπαιδευμένη στη χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων (Wisc V, C.A.T, παιδικό ιχνογράφημα).

Ευαγγελίνα Τζήμα : Ψυχολόγος

Η Τζήμα Ευαγγελίνα είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου στο King’s College του Λονδίνου, στο οποίο παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην Γνωστική- Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Εφήβων. Σύντομα ολοκληρώνει την εκπαίδευση της στην Γνωστική- Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ειδική Αγωγή, στη διαχείριση διαζυγίου, στις εναλλακτικές ψυχολογικές θεραπείες, στην διαχείριση της κατάθλιψης κα. Έχει εργαστεί σε σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά) πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε Κέντρα Διάγνωσης, Αξιολόγησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης στην Ελλάδα, σε κέντρα ειδικών θεραπειών και υποστήριξης παιδιών, εφήβων και οικογενειών, όπως και σε Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Λονδίνο. Παράλληλα παραδίδει μαθήματα ψυχολογίας και είναι ακαδημαϊκή υπεύθυνη προγράμματος σπουδών σε ιδιωτικό κολλέγιο.

Δημήτρης Σιάτρας: Λογοθεραπευτής

Ο Σιάτρας Δημήτρης είναι απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Ιωαννίνων. Μετά τις βασικές του σπουδές, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση σε παιδιά με προβλήματα Προφορικού και Γραπτού λόγου». Είναι εγγεγραμένος στο Σύλλογο Λογοθεραπευτών «ΣΕΛΛΕ» αλλά και αποτέλεσε μέλος της ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος για τις Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές. Η επιμόρφωσή του περιλαμβάνει σεμινάρια σε αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, στο φάσμα του αυτισμού, στην ειδική γλωσσική διαταραχή και στη μυολειτουργική αποκατάσταση. Επίσης, είναι γνώστης των προγραμμάτων TEACCH, MAKATON και PECS. Η κλινική του εμπειρία περιλαμβάνει συνεδρίες με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, ΔΕΠ-Υ, διαταραχές αυτιστικού φάσματος, δυσπραξία, σύνδρομα, αναπτυξιακή γλωσσική διαταραχή, διγλωσσία και καθυστέρηση λόγου.

Ακόμη, ασχολείται με διαταραχές λόγου και ομιλίας σε ενήλικες που έχουν προκληθεί από Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αλλά και εκφυλιστικές νόσους όπως η νόσος Alzheimer και η νόσος Parkinson. Πιο συγκεκριμένα, αξιολογεί τις δυσκολίες, συμβουλεύει το άτομο και δημιουργεί πρόγραμμα θεραπείας βασισμένο στις ανάγκες του εκάστοτε ενήλικα.

Αθηνά Μπανδέλη: Ειδική Παιδαγωγός – Παιδοψυχολόγος

Η Μπανδέλη Αθηνά είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής–Ψυχολογίας με κατεύθυνση Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στον χώρο της Ειδικής Αγωγής σε θεραπευτικά προγράμματα τα τελευταία 10 χρόνια. Έχει ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και στον επαγγελματικό προσανατολισμό ατόμων με αναπηρία. Φοίτησε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΑΠ «Ειδική Αγωγή και εκπαίδευση ατόμων με προβλήματα γραπτού και προφορικού λόγου». Έχει Πιστοποίηση στο σταθμισμένο εργαλείο αξιολόγησης ΛΟΓΟΜΕΤΡΟ και στη γραφή Braille από τον Φάρο Τυφλών και το ΚΕΑΤ. Έχει πιστοποιήσεις όπως εξειδίκευσης στην Παιδοψυχολογία, σε εναλλακτικά Συστήματα Επικοινωνίας και Εκπαιδευτικές Προσεγγίσεις για Άτομα με Διαταραχές στο Φάσμα (TRAIN- ASD) και Γιόγκα για παιδιά με αυτισμό και ειδικές ανάγκες.

Ο χώρος μας